17 Temmuz 2013 Çarşamba

Sultan Mahmut Çorbası

Malzemeler:
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy kabak
1 adet küçük boy patates
1 adet küçük boy kereviz
1 tatlı kaşığı salça
Hazırlanış:
Kırmızı mercimekleri yıkayıp süzün.Diğer tarafta tencereye yağ koyup ince doğranmış soğanları ve mercimekleri iki dakika kavurun.Havuçları küp küp doğrayın tencereye ilave edin.Bunların üzerine küp küp doğranmış patates kabak ve kerevizi ilave edin.Hepsini birlikte 4dakika kavurun salçayı ilave edin.Sıcak su koyup sebzeler pişene kadar kaynatın.Tuzunu ve suyunu kontrol edin kerevizin yeşil yapraklarını ince ince doğrayıp üzerine serpin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder