21 Temmuz 2018 Cumartesi

Sakız Kabağı Çorbası

Malzemeler:
*2 adet kabak
*1 kuru soğan
*2 diş sarımsak
*4 çorba kaşığı yoğurt
*2 çorba kaşığı un
*1 tutam dereotu
*1.5 litre su
*sıvı yağ
*tuz

Hazırlanışı:
Kuru soğanı ve sarımsağı soyup minik minik doğruyoruz.Bir tencereye sıvı yağ koyup soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.Kabakları yıkayıp olabildiğince minik doğruyoruz.Kabakları soğan ve sarımsakların yanına ekliyoruz ve 5 dakika boyunca kavuruyoruz.Üzerine sıcak su ilave edip kaynatıyoruz.Ayrı bir kasede unu ve yoğurdu üzerine biraz su ekleyip çırpıyoruz hemen bu işlemin devamında bir bardak sıcak su ilave edip karıştırıyoruz ki terbiyemiz kesilmesin.
Yaptığımız karışımı kaynamakta olan çorbamıza ilave ediyoruz.Kaynamaya başladığında kıvamını kontrol edip tuz ilave ediyoruz.
Servis etmeden önce doğradığımız dere otu ve kırmızı biber ile sofralara sunuyoruz.

Afiyet olsun .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder