17 Temmuz 2013 Çarşamba

Kremalı Mantarlı Erişte

Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ
200gr mantar
yarım su bardağı süt
1 su bardağı krema (1paket)
1 demet fesleğen
1 paket erişte
4 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
Bi tutam karabiber
Hazırlanış:
Bir paket erişteyi sıcak suda haşlayın,dört diş dövülmüş sarımsağı tereyağda bir müddet öldürün.Mantarları ince ince dilimleyin sarımsaklar lezzetini verince tavadan çıkartın ve aynı yağın içine mantarları ekleyin.
Mantarlar sotelenirken bir demet fesleğeni doğrayıp sotelenen mantarın içine ilave edin.Arkasından bir bardak kremayı ilave edin.Bir iki dakka karıştırın.Bir kenarda haşlamakta olduğunuz erişteyi süzün ve tavadaki karışımın içine ilave edin.Yarım bardak sütü ve bir kaşık tereyağ ını ekleyin bu karışıma tuz ve karabiber ekleyerek kaynamaya bırakın.Sosu ve erişteyi birbirine karıştırın üç dakika boyunca kaynatın ve servis tabaklarına alın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder