21 Temmuz 2013 Pazar

Gökçesu Pilavı

Malzemeler:
1 kase pirinç (1su bardağı)
1 adet havuç
1 subardağı haşlanmış nohut
1 çaybardağı iri kıyılmış ceviz
1 tutam dereotu
Tuz
Çiçek yağı
Su
Hazırlanış:
Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslıyoruz.20-25 dakika bekletiyoruz.Yıkayıp süzüyoruz.Tenceremize çiçekyağı
koyup pirinçleri kavuruyoruz.Havucu bir kaba rendeliyoruz.Daha sonra bu rendelediğimiz havucu ilave
edip karıştırıyoruz.Haşlanmış nohutu ilave edip tuzunu ve yeteri kadar kaynar su veya et suyunu koyuyoruz.
Pilavımızı pişirmeye bırakıyoruz.Pişen pilavımızı 5-10dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.Dinlenen ve
demini alan pilavımıza iri kıyılmış cevizleri ve ince doğranmış dereotunu ilave ediyoruz.Pilavınız servise
hazırdır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder