20 Temmuz 2013 Cumartesi

Sebzeli Tavuk Sarma

Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
2 adet patates
2 adet yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ(mısırözü yağı,çiçekyağı)
Sos İçin:
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Maydanoz
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanış:
Bütün tavuğu kasaptab açılmış olarak alabilirsiniz veya evde kendinizde açabilirsiniz.Tavuğun içine
tuzu,karabiberi serpiyoruz.Haşlanmış havucu,bezelyeyi koyup sıkıca sarıyoruz.Üzerine sıvıyağ gezdiriyoruz.
Isıya dayanıklı iple veya streç filmle sıkıca 5-6 kat sarıyoruz.Önceden ısıtılmış 150derecelik fırında 1,5saat
kadar pişiriyoruz.Bir kürdan yardımıyla tavuğun pişip pişmediğini anlıyoruz.Eğer kürdan kolay batıp
çıkıyorsa tavuğumuz pişmiş demektir.İlk sıcaklığı çıktıktn sonra stercini kesip dilimleyerek servis tabağına
alıyoruz.Yanına parmak şeklinde doğranmış patates kızartması ile yeşil soğanın ve sosunu dökerek servis
yapıyoruz.
Sos Hazırlanış:
Közlenmiş kırmızı biberleri küp küp doğrayıp,kıyılmış maydanozu,tuzu,sıvıyağını koyup karıştırıyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder