Malzemeler:
300 gr taze tel kadayıf
125 gr margarin
100 gr beyaz peynir
250 gr mantar
2 bağ yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
karabiber , pul biber , tuz
Hazırlanış:
Mantarlar küçük küçük doğranır , kararmaması için bir kaç dakika limonlu suda bekletilir.Sarımsaklar ezilir,taze soğan ince ince kıyılır.2 yemek kaşığı sıvıyağ tavaya konur.Önce mantarlar atılır ardından sarımsak ve soğan ilave edilir.Karıştırarak pişirilir.Tuz,karabiber,pul biber ve sirke konularak ocaktan alınır.Başka tavada margarin eritilir,kadayıflar hafif kızartılır rendelenmiş peynir ilave edilir ocaktan alınır.Derin bir kapta,süt,karabiber,yumurta,pul biber biraz tuz çırpılır.Isıya dayanıklı cam fırın tepsisine ilk önce kadayıfların yarısı döşenir.Mantarlı harç konur.Tekrar kadayıfla iyice örtülür.Yumurtalı,sütlü karışım kadayıfın her yanını ıslatacak şekilde dökülür ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.Böreğimiz servise hazırdır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder