15 Temmuz 2013 Pazartesi

Mengen Pilavı

Malzemeler:
2 çorba kasesi baldo pirinç
100gr kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 fincan iri  kıyılmış ceviz içi
1 tutam dereotu
4 adet mantar(taze veya konserve olabilir)
Tuz
Karabiber
Su
Fındık yağı

Hazırlanışı:
Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz.Yaklaşık 20-25 dk suyun içinde bekletiyoruz.Daha sonra pirinçleri yıkayıp süzüyoruz.Diğer tarafta kuzu etini doğrayıp tencerenin içerisine yağ koyup etleri kavuruyoruz.Etlerin içine ince kıyılmış soğanı ilave edip biraz kavurduktan sonra içerisine ince doğranmış mantarları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Bu karışıma kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave edin yeteri kadar su koyup pişirmeye bırakın.
Etler piştikten sonra pilavı yapın.Tencerenin içine fındık yağını koyun pirinçleri ilave edip kavurun tuzu ilave edin kuzu etli harcımızı kavrulmuş pirinçlerin üzerine dökün.
Tuzu ve suyu ayarlayıp pişirmeye bırakın.Ocağın altını kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirin.Üzerine dere otu ve iri kıyılmış ceviz ilave edip servis ediniz.afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder