20 Temmuz 2013 Cumartesi

Fırında Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:
1litre süt
1 subardağı şeker
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1/2 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı veya 1.5 damla sakızlı ciklet
100 gr. iri dövülmüş fındık veya ceviz
Hazırlanış:
Tencereye sütü,şekeri,yumurta sarılarını,nişastayı,çok az şekerle havanda
döverek inceltiğimiz damla sakızını alalım.Mikserle karıştırıp topaksız kıvama
gelinceye kadar çırpalım.Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak muhallebinin üzeri
göz göz olana kadar pişirelim.Muhallebiyi ateşten alıp ısıya dayanıklı fırın
kaplarına boşaltalım.Muhallebi kaplarını çukurca bir fırın kabına dizelim.
Fırın kabına muhallebi kaplarının yarısına gelecek şekilde su dolduralım.Daha
sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kabuk bağlatıp hafif pembeleşinceye
kadar pişirelim.Fırından alıp soğuttuktan sonra üzerine iri dövülmüş fındık yada cevizi serperek
servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder