Malzemeler:
1 su bardağı baldo pirinç
1 orta boy havuç
1 kabak
3 çorba kaşığı bezelye
1 adet kırmızı biber
tuz
1 adet küp şeker
çiçek yağı
tavuk veya et suyu (tercihen et suyu)
Havuç bezelye ve kırmızı biber'i tek tek koymak yerine 1 küçük boy garnitür kullanabilirsiniz.
Hazırlanış:
Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslıyoruz.Beyaz nişastası gidene kadar yıkayıp süzüyoruz.Diğer tarafta havuç ve kabağı küp küp doğruyoruz.Tencereye su koyuyoruz kaynayan suya önce havucu alıyoruz.Daha sonra kabakları ilave ediyoruz.Taze bezelye ve küp küp doğranmış kırmızı biberleri ilave ediyoruz.Sebzelerimiz pişerken diğer tarafta pirinçlerimizi kavuruyoruz.Tuzunu ilave ediyoruz kaynamakta olan sebzeleri suyu ile birlikte pirinçlerimizin üzerine ilave ediyoruz.İçerisine küp şeker atıyoruz suyunu çekmesini bekliyoruz.Pişen pilavı 5 10 dakika dinlendiriyoruz.Pilavımızın üzerine isterse mısır taneleri serpebiliriz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder