18 Temmuz 2013 Perşembe

Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler:
25 gr mantar
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı süt
5 su bardağı tavuk suyu
5 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım demet dere otu
isteğe göre maydonoz
Hazırlanış:
Tencereye sıvı yağı koyup ince dilimlenmiş mantarları ilave edelim.Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.Mantarlar sadece yağı ile kaldığında unu serperek ilave edelim bir müddet karıştıralım.
Sütü ve suyu ilave edip topaksız kıvama gelene kadar karıştıralım.Tuzunu ayarlıyalım sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim.Yumurta sarısını çok az su ile inceltip azar azar çorbaya ilave edelim.Bir dakika sonra çorbayı ateşten alarak.Arzuya göre dere otu ve maydonoz serperek servis yapalım.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder