21 Temmuz 2013 Pazar

Kaymaklı Poğaça

Malzemeler:
1 kase kaymak
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ(çiçek yağ)
yarım paket margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaş maya
aldığı kadar un
Hazırlanış:
Geniş bir kabın içesine yaş maya , toz şeker,kaymak,sıvı yağ,eritilmiş margarin,tuz,un ve yumurta akı koyarak iyice karıştırın. Tüm malzemeyi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Hamurumuzu 45-50 dakika mayalanması için dinlendirelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.Poğaçaları yağlanmış tepsiye dizelim.Üzerlerine önceden ayırmış olduğmuz yumurta sarısını fırça yardımı ile sürelim.(isteğe göre susam ve çörek otuyla süsleyin.)Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder