17 Temmuz 2013 Çarşamba

Mantarlı Tavuk Sote

Malzemeler:
Yarım kg mantar
yarım kilo tavuk eti (but uygun olacaktır)
1 paket krema
1 ufak kavanoz garnitür
1orta boy soğan
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanış:
Mantarları yıkayın çok ince olmamak üzre dilimleyin.Tavuklarıda küp şeklinde doğrayın.
Kıymış olduğunuz soğanları ateşte pembeleşinceye kadar kavurun mantarlarıda ilave ettikten sonra mantarlar ve soğanı sotelemeye devam edin.Mantarların sotelenmesine yakın küp şeklinde doğradığınız tavuk etlerini ekleyin garnitürün suyunu süzdükten sonra tavuklar ve mantarın yanına ekleyip 20 dakika kadar arada karıştırarak pişirin.Mantarlar ve tavukların pişmesine yakın kremayı ilave edin tuz ve baharatlarıda ilave ettikten sonra 15 dakika daha pişirmeye bırakın yemeğiniz hazır olacaktır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder