21 Haziran 2013 Cuma

Ev Ekmeği

Merhabalar ilk yayınımızda sizlere Leziz Ev Ekmeği tarifi vereceğiz herkese kolay gelsin , afiyet olsun :)
Malzemeler :
Bir adet yaş maya (Marketlerde bulabilirsiniz.)
Bir tatlı kaşığı tuz
1.5kg un
Aldığı kadar su
Hazırlanış :
Tabağın içinde yaş mayayı su ilave ederek eritin.İçine bir tatlı kaşığı tuzu ilave edin
Hamur yapılacak kabın içine unu elekten geçirerek koyun.Ortasını çukur şeklinde yapın.
Sulandırdığımız mayayı ortasına dökerek karıştırın.Azar azar su ilave ederek yoğurmaya devam edin
hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.Hazırlamış olduğumuz hamur kabarıncaya kadar 3 ila 4 saat bekleyin.
Kabaran hamuru fırın tepsisine yağlıyarak dökün güzelce yayın. Yarım saat daha tepside beklettikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırına atın pişinceye kadar bekleyin.(1 saat)
Not: Ekmeğinizi fırından çıkarmadan önce ortasına bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Ekmeği fırından çıkarttıktan sonra hemen tepsiden almaya çalışmayın bir müddet soğumasını bekleyin aksi halde ekmeğin içi hamur olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder