21 Temmuz 2013 Pazar

Nişastalı Ay-Yıldız Kurabiye

Malzemeler:
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı nişasta
Hazırlanış:
Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıyoruz.Avuç içerisinde parmaklarımızla sıkarak daha da yumuşamasını sağlıyoruz.Üzerine yumurtayı kırıp tekrar karıştırıyoruz.Kabartma tozunu,unu,nişastayı,toz şekeri ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz.Hamurumuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak.Hamurumuzu merdaneyle 1 cm kalınlığında açıyoruz.Kalıplarla istediğimiz şekilleri vermekte serbestiz.Yağlanmış fırın tepsisine dizip 170 derecelik fırında ortalama 15-20 dakika pişiriyoruz.Fırından çıktıktan sonra servis tabağına diziyoruz.Eritilmiş çikolataya bir uçlarını batırdığımız kurabiyeleri yeşil fıstığada batırarak servis tabağına diziyoruz.(ılık yenmesi tavsiye edilir.) Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder