18 Temmuz 2013 Perşembe

Şam Tatlısı

Malzemeler:
2 su bardağı un
2.5 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı çiçek yağı
yarım çay bardağı pekmez
yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu
100 gr badem
Şerbet İçin Malzemeler:
2 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
3 4 damla limon suyu
Hazırlanış:
Karıştırma kabına önce sıvıları yani yoğurt çiçek yağı süt ve pekmezi alıyoruz.Karıştırmaya başlayalım,karışıma unu irmiği kabartma tozunu şekeri vanilyayı rendelenmiş limon kabuğunu ilave edelim hamuru iyice karıştırıp fırın kabına yayalım.Üzerini düzeltip bademleri sıralayalım.170 derecede (hamurun üzerine hafif sulandırılmış pekmez sürebilirsiniz.)pişirip ılıttıktan sonra , ılık şerbeti üzerine dökelim.Yarım saat dinlendikten sonra kare şeklinde kesip servis yapalım.Afiyet olsun.
Şerbet Hazırlanış:
Kabın içerisine şekeri ve suyu ilave edelim kaynatalım.Şerbeti ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyelim.Kaynayınca altını kapatıp ılımaya bırakalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder