18 Temmuz 2013 Perşembe

Dalyan Köfte

Malzemeler:
500 gr kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı bezelye
1 fincan robottan çekilmiş bayat ekmek
1 adet haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış yumurta
köftenin üzerine sürmek için bir adet yumurta
Patates püresi için:
4 adet orta boy patates
1.5 su bardağı sıcak süt
yarım çay bardağı çiçek yağı
Kekikli domates sos:
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı kekik
yeteri kadar su
tuz karabiber
Hazırlanış:
Karıştırma kabının içine kıymayı alın.Yumurta bayat ekmek,tuz,karabiber,kimyon ilave edip yoğurun.Kıymamızı rulo haline getiriyoruz.Elimizi ıslatarak kıymamızın ortasını yavaş yavaş açıyoruz.İçerisine haşlanmış havucu dörde bölerek yerleştiriyoruz.Daha sonra bezelyeleri ilave ediyoruz.Kıymamızın iç harcını biraz bastırarak kapatıyoruz.İki ucun birbirine kaynamasını sağlıyoruz.Kıymamızın kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine alıyoruz.Elimizi ıslatarak köftemizi düzeltip çırpılmış yumurtayı sürüp 170 derecede 45 50 dakika pişiriyoruz.
Patates Püresi Hazırlanış:
Patatesleri doğruyoruz ve haşlıyoruz.Haşladıktan sonra süzüp tencereye alıyoruz.Patatesleri eziyoruz üzerine sıcak süt yağ ve tuz ilave ederek çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz.Kıvamını ayarlıyoruz.
Sos:
Tavanın içine yağı koyup sarımsağı ilave ediyoruz.Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edip kavuruyoruz.Tuz biber su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.Kıvamını ayarlayın.Fırından çıkardığmız köftelerimizi halka şeklinde kesiyoruz patates püresi ve sosumuzu koyup servize hazır ediyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder