21 Temmuz 2013 Pazar

Kadınbudu Köfte

Malzemeler:
400 gr kıyma
2 orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
karabiber
tuz
Köfte Dış Malzemeler:
2 yumurta
5-6 çorba kaşığı un
1 su bardağı sıvı yağ (kızartma işlemi için)
Hazırlanış:
Tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğranmış soğanları ve kıymanın yarısını ekleyelim.3-4 dakika kıymanın suyu çekilene dek kavurup ateşten alalım.Pirinci bir tencereye alıp 1.5 çay bardağı su ekleyerek suyunu iyice çekene kadar haşlayalım.Çiğ kıymayı bir kaba alalım,içine kavrulmuş kıymayı,haşlanmış pirinci,yumurta sarısını,kıyılmış maydanozu,tuzu ve baharatları ekleyerek köfte harcını iyice yoğuralım ve buzdolabında yarım saat bekletelim.Köfte harcını dolaptan alıp yumurta iriliğinde parçalar kopararak yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım.Köfteleri önce una,sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp servis yapalım.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder