22 Temmuz 2018 Pazar

Meyaneli Gemici Çorbası

Malzemeler:
1 adet balık (levrek)
1 adet kuru soğan
2 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı un
1 tutam maydanoz veya dere otu
1 adet havuç
Su,tuz,sıvı yağ (zeytinyağı tavsiye ederim.)

Hazırlanış:
Balığımızı güzelce temizliyoruz.Bir tencereye alıp üzerine 4 5 parmak gelecek şekilde soğuk su dolduruyoruz. Üzerine defne yaprağını maydanoz ve kuru soğanı ilave ediyoruz. Ocağın altını yaktıktan sonra kaynamaya yakın üzerine çıkan köpüğü alıyoruz.Balık pişene kadar kaynatıyoruz.Balık piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp soğumasını bekliyoruz.Soğuma işlemi tamamlandıktan sonra balığımızı küçük parçalar halinde ayıklıyoruz.Bir tencereye sıvı yağ ilave ediyoruz üzerine un koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz daha sonra içine havuç ilave edip kavuruyoruz. Meyanemizin açılması için üzerine bir bardak soğuk su ilave ediyoruz.Balık suyunu tencerenin içine süzdükten sonra çorbamız kaynamaya başlarken balıkları ilave ediyoruz. Tuzunu ve limonunu ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
Servis aşamasında ince kıyılmış maydanoz veya dere otu ile sunuyoruz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder